Flex Business -sääntöjen lausekkeiden ja proseduurien määritys

Määritä Flex SQL -lausekkeet, jotta voit määrittää organisaatiotasi koskevat vahvistussäännöt. Voit määrittää yhden tai useamman lausekkeen, jotka käsitellään post-insert- tai post-update-tapahtumille.

Flex SQL -käsittely tukee tietojen kysely (valinta)- ja tietojen manipulointi (lisäys, päivitys, poisto) -lausekkeita. Käytä valintalausekkeita tarkistusehdon suorittamiseen.

SQL-lausekkeessa sallitaan isot ja pienet kirjaimet. Rivitunnuksen tunnisteen pitää kuitenkin olla joko kokonaan isoilla ja pienillä kirjaimilla kirjoitettu (eli :ROWID tai :rowid).

Jokaiselle Flex SQL -lausekkeelle on käytettävä ennalta määritettyä :ROWID-tunnistetta. Tämä tunniste viittaa määritetyssä taulussa käsiteltävän tietueen tietokantarivin tunnukseen. Lauseke suoritetaan jokaiselle taulukossa olevalle tietueelle, johon lisäys- tai päivitysproseduuri vaikuttaa.

Lausekkeen enimmäispituus on 4 000 merkkiä. Lausekkeen lopetusmerkkiä (;) ei tarvita.

Tietojen käsittelyn lausekkeet sallitaan, mutta varmista, ettet aloita käynnistinvaiheiden ääretöntä ketjutusta. Yleensä ei esimerkiksi suositella sellaisen Flex SQL -lausekkeen luomista, joka päivittää Taulu-kohdassa yksilöidyn perustaulun.

Huomautus

Infor suosittelee määrittämään Flex SQL -proseduurit yhteistyössä Infor EAM -konsultin kanssa.

  1. Valitse Hallinta > Näyttökokoonpano > Flex Business -säännöt.
  2. Määritä Taulu, jolle määritetään Flex SQL -lausekkeet ja -proseduurit.
  3. Valitse Lisää Flex SQL.
  4. Määritä seuraavat tiedot:
    Järjestysnumero
    Määritä Flex SQL -käsittelyjärjestys.
    Käynnistin
    Määritä tietokantatoimenpide, joka aloittaa tapahtuman. Järjestelmä tukee jälkilisäys- ja jälkipäivityskäynnistimiä.
    SQL-lauseke
    Määritä SQL-lauseke, joka suoritetaan, kun määritetty toimenpide suoritetaan taululle.
    Virheilmoitus
    Määritä viesti, joka näytetään, kun Flex SQL -lauseke epäonnistuu. Flex SQL -lauseke onnistuu, kun lauseke käsittelee yhden tai useamman taulukon rivin. Flex SQL -lauseke epäonnistuu, kun mitään rivejä ei käsitellä. Voit asettaa virheviestin aktiiviseksi valitsemalla Keskeytä vikatilanteessa.
    Kommentit
    Määritä Flex SQL -lausekkeen tarkoituksen kuvaus.
  5. Valitse valinnaisesti Pitää olla olemassa -valintaruutu, jos haluat, että Flex SQL -käsittelijä lopettaa peräkkäisten Flex SQL -lausekkeiden käsittelyn, kun nykyinen lauseke ei käsittele mitään rivejä.
  6. Valitse valinnaisesti Keskeytä vikatilanteessa -valintaruutu, jos haluat pysäyttää nykyisen toimenpiteen, kun se epäonnistuu, ja antaa virheilmoituksen.
  7. Valitse valinnaisesti Käänteinen palautuskoodi -valintaruutu, jos haluat muuttaa nykyisen Flex SQL -lausekkeen palautuksen tilakoodin käänteiseksi. Jos tämä valitaan ja lauseke käsittelee yhden tai useamman rivin, käsittelijä palauttaa virhetilan. Jos lauseke ei käsittele mitään rivejä, käsittelijä palauttaa onnistumistilan.
  8. Valitse valinnaisesti Aktiivinen-valintaruutu, jos haluat ottaa Flex SQL -lausekkeen käyttöön.
  9. Valitse Testaa Flex SQL sen varmistamiseksi, että nykyinen Flex SQL -lauseke on kelvollinen. Jos lauseke sisältää virheitä (esimerkiksi virheellisen syntaksin), näyttöön tulee viesti.
  10. Valitse Lähetä.
    Katso seuraavat esimerkit Flex SQL -määrityksistä:
    Esimerkki 1
    Määritä tarkistuslausekkeet tai muokkaukset, jotka täydentävät tavallista Infor EAM-käsittelyä. Esimerkiksi arvon syöttäminen kustannuskoodille on valinnaista, kun hankintaehdotus luodaan Infor EAM:ssä. Jos käyttöönotto riippuu kustannuskoodin käytöstä tilisegmentin arvojen johtamiseksi, sinun on määritettävä tarkistuslauseke, joka ei salli hankintaehdotusten päivittämistä tai lisäämistä antamatta kustannuskoodin arvoa.

    Katso seuraava esimerkki tarkistuslausekkeesta, joka täydentää hankintaehdotuksen Infor EAM:ssä luomisen vakiokäsittelyä:

    • Taulukko
      Määritä R5REQUISITIONS.
    • Käynnistin
      Määritä POST-INSERT.
    • Järjestysnumero
      Määritä 10.
    • SQL-lauseke
      Määritä seuraava suoritettava SQL-lauseke:
                           SELECT NULL
                           FROM R5REQUISITIONS
                           WHERE ROWID=:ROWID
                           AND REQ_COSTCODE IS NOT NULL
    • Virheilmoitus
      Määritä Anna arvo kustannuskoodille.
    • Valitse Pitää olla olemassa.
    • Valitse Keskeytä vikatilanteessa.
    Esimerkki 2
    Luo rivit kirjauksille ja tapahtumille, jotka liitetään Oracle Financialsiin R5ACCOUNTDETAIL-taulussa Infor EAM-kohdassa Flex SQL -näytössä.

    Katso seuraava esimerkki rivien luomisesta tilitietojen kirjauksille käyttäen muuttumattomia oletusarvoja. Tämä lauseke seuraa edellisen esimerkin tarkistuslauseketta, ja sitä käytetään kustannuskoodin arvojen syöttämiseen hankintaehdotuksia luotaessa. Järjestysnumero yksilöi järjestyksen, jossa Flex SQL -lausekkeet suoritetaan.

    • Taulukko
      Määritä R5REQUISITIONS.
    • Käynnistin
      Määritä POST-INSERT.
    • Järjestysnumero
      Määritä 20.
    • SQL-lauseke
      Määritä seuraava suoritettava SQL-lauseke:
                           INSERT INTO R5ACCOUNTDETAIL
                           (ACD_CODE, ACD_RENTITY, ACD_SEGMENT1, ACD_SEGMENT2, ACD_SEGMENT3,
                           ACD_SEGMENT4)
                           SELECT REQ_ACD, 'REQ',
                           '01',
                           '000',
                           '000',
                           '0000'
                           FROM R5REQUISITIONS                      
                           WHERE ROWID=:ROWID
      
    • Virheilmoitus
      Määritä Virhe luotaessa tilitietoja.
    • Valitse Pitää olla olemassa.
    • Valitse Keskeytä vikatilanteessa.
    • Valitse Aktiivinen.

    Yllä oleva esimerkki havainnollistaa hankintaehdotuksen viittauksen R5ACCOUNTDETAIL-parametriin, jolle REQ_ACD-tieto on jo täytetty. Infor EAM luo automaattisesti hankintaehdotuksen tilitietojen avaimen. Flex SQL:llä ei tarvitse luoda tilitietojen avaimen arvoa.

    Infor EAM:ssä tilitiedoille käytettävien Flex SQL -lausekkeen määritelmien määrittäminen riippuu siitä, mitkä Infor EAM- ja ERP-moduulit on integroitu. Aloita hahmottelemalla koko hankintaprosessi. Käytä sitten kutakin tapahtumajoukkoa tilien vahvistus- ja luontitarpeen määrittämiseksi. Nämä tarpeet eivät ole yksilöllisiä vain kunkin integrointiskenaarion kannalta vaan myös kullekin asiakkaalle missä tahansa skenaariossa. Siksi on äärimmäisen tärkeää pitää huolta, koko prosessia on harkittu erittäin huolellisesti.