Päiväkirjamerkintöjen luonti

Infor EAM -tapahtumien päiväkirjamerkinnät välitetään ERP:hen Päiväkirjamerkinnän lähetys -erätapahtumalla.

Harkitse seuraavia seikkoja ennen päiväkirjamerkintöjen luomista:

  • Tarvitaanko lähteessä useampi kuin yksi prosessi, esim. varastotapahtumissa.

    Pääkirjaprosessin määritykset luodaan dynaamisesti Infor EAM:ssä jokaiselle asiakkaalle, ja päiväkirjan lähteessä voidaan tarvita useita prosesseja. Varaston tapauksessa tämä saattaa olla esimerkiksi varastonpitotilien ja tapahtuman kulutilien välinen suhde.

  • Tarvitaanko erillisiä prosesseja organisaatio-, toimitila- tai varastohuonekohtaisesti.

    Monissa tapauksissa esimerkiksi varastohuoneeseen liittyy yksilöllinen pitotili tilikartassa. Siksi jokainen varastohuone tarvitsee oman prosessinsa.

  • Edellyttävätkö päiväkirjamerkinnät useamman kuin yhden kirjajoukon tai tilikartan.

    Muista, että kirjajoukko, päiväkirjan lähde, päiväkirjan kategoria ja organisaatio syötetään Pääkirjan viitteet -lomakkeessa, ja tämä lomake on Pääkirjaprosessin määritys -lomakkeessa määritetyn prosessimäärityksen alikomponentti. Prosessin määritys on määritettävä käyttämään viitetietoja, jotka määräävät kirjajoukot, päiväkirjan lähteen, päiväkirjan kategorian ja organisaation.

  • Miten päiväkirjamerkinnät ryhmitellään lähteessä. Esimerkiksi varastoprosessit voitaisiin ryhmitellä tapahtumatyypin mukaan tai tapahtumatyypin ja varastohuoneen yhdistelmän mukaan tai osaluokan mukaan.

    Kun luodaan viitetietoja, voit ajoitusryhmän arvoja Pääkirjaprosessin määritykset -lomakkeessa merkintöjen jakamiseen. Viitetietoja luotaessa luodaan Missä-lausekkeen ehdolliset parametrit Pääkirjaprosessin määritykset -lomakkeessa.

  • Miten päivämäärät kohdistetaan päiväkirjamerkinnöille. Vaihtoehtoja ovat alkuperäisen tapahtuman päivämäärä, päivämäärä, jona tapahtuma siirrettiin ERP-sovellukseen tai jakson päättymispäivä.
  • Mikä rahallinen arvo päiväkirjalla tulisi olla. Määritä suora tapahtuman hinta kerrottuna tapahtuman määrällä. Voit sisällyttää tarvittaessa laskelmaan myös yleiskustannuskertoimen.
  • Mikä määrittää tietyn tapahtuman kulutilisegmentin arvot.
    Huomautus

    Flex SQL:n muodostaminen edellyttää kulutilisegmentin arvon määrittämistä.

  • Mikä määrittää tietyn tapahtuman vastatilisegmentin arvot.

    Vastatili on toinen osa laskentatapahtumia, jotka suoritetaan pelkästään Infor EAM -sovelluksessa. Tarkastellaanpa esimerkiksi hankintaehdotuksia, jotka on luotu Infor EAM:ssä ja joista on liittymä ERP-sovelluksiin, joissa ne muunnetaan ostotilauksiksi: Koska hankintaehdotuksen tiedot toimivat syötteenä hankintaprosessissa, jonka ERP-sovellus omistaa, Infor EAM:ssä ei ole vastakirjausvaatimusta. Vertaa tätä varastotapahtumiin, joissa Infor EAM omistaa yksinään varasto-otot ja varastojen hallinnan. Kun otto luo kulun veloitustilille, sen on myös määritettävä vastatili pääkirjaan tuomista varten.

  • Mitä suodattimia tulisi käyttää valittaessa siirrettäviä tapahtumia. Nämä suodattimet ohjaavat parametreja, jotka tarvitaan Missä-lausekkeessa Pääkirjaprosessin määritykset -lomakkeessa. Suodattimet määräytyvät useiden tässä osiossa kerrottujen muuttujien mukaan.
  • Mitä yksityiskohtaisia tietoja tapahtumasta pitäisi tallentaa päiväkirjavientiin, kuten työmääräyksen numero, osanumero ja/tai omaisuuserän numero. Näitä tietoja käytetään Kohteen päivityksen lausunto -kohdassa Pääkirjaprosessin määritykset -lomakkeessa. Päiväkirjatuontien avoin liittymä mahdollistaa tapahtumakohtaisten tietojen tallentamisen viitekenttiin. Viitetieto on tällöin käsittely- ja tapahtumaryhmän, joihin muodostetaan liitäntä, komponentti.