Opprette bilagsregistreringer

Bilag for Infor EAM-transaksjoner sendes til ERP ved hjelp av partitransaksjon på bilagsregistreringsposten.

Før du oppretter bilag, vurder følgende punkter:

  • Om mer enn én prosess er nødvendig innenfor en kilde, f.eks. lagertransaksjoner

    HB-prosessdefinisjoner blir dynamisk opprettet i Infor EAM for hver kunde, og flere prosesser kan kreves innenfor en bilagskilde. Med f.eks. inventar kan dette være forholdet mellom lagerbeholdningskontoer og transaksjonskostnadskontoer.

  • Om det er nødvendig med separate prosesser basert på organisasjonen, anlegget eller lageret

    I mange tilfeller tilhører f.eks. lageret en egen beholdningskonto i kontoplanen Derfor vil hvert lagerrom kreve en separat prosess.

  • Om bilaget trenger mer enn ett sett med bøker eller kontoplaner

    Husk at både boksettet, bilagskilden, bilagskategorien og organisasjonen legges inn på HB-referanser-skjemaet, og dette skjemaet er en delkomponent i prosessdefinisjonen som er definert på skjemaet HB-prosessdefinisjon. Prosessdefinisjonen må være konfigurert til å gjøre bruk av referanseinformasjon, som har kontroll over boksettet, bilagskilden, bilagskategorin og organisasjonen.

  • Hvordan bilag vil grupperes innenfor en kilde. F.eks. kan lagerprosesser bli gruppert etter transaksjonstype eller etter en kombinasjon av transaksjonstype og lagerrom, eller etter artikkelklasse.

    Når du bygger referansedetaljer kan du bruke Planleggingsgruppe-verdiene på HB-prosessdefinisjoner-skjemaet for å dele opp oppføringene. Etablering av referansekrav vil bygge opp betingede parametere for Where-setningenHB-prosessdefinisjoner-skjemaet.

  • Hvordan datoer tildeles for bilag. Alternativene inkluderer datoen for den opprinnelige transaksjonen, datoen transaksjonen ble overført til ERP-programmet og periodens sluttdato.
  • Hvilken pengeverdi bilaget skal ha. Spesifiser direkte transaksjonspris multiplisert med transaksjonsantall. Du kan også inkludere en overhengfaktor om nødvendig.
  • Hva som bestemmer verdiene av utgiftskontosegmentet for en bestemt transaksjon.
    Merk

    Det er nødvendig å bestemme en verdi for utgiftssegmentet for å bygge opp Flex SQL.

  • Hva som bestemmer verdiene til motkontosegmentet for en bestemt transaksjon.

    Motkontoen er den andre delen av regnskapstransaksjonene som utelukkende utføres i Infor EAM-programmet. Se f.eks. på rekvisisjoner som er generert i Infor EAM som grensesnitt til og ERP-programmer der de blir omgjort til innkjøpsordrer. Fordi rekvisisjonen sender en innkjøpsprosess som eies av ERP-programmet, er det ingen motkontokrav i Infor EAM. I kontrast til dette finner man lagertransaksjoner, der Infor EAM utelukkende eier utstedelsen av lagervarer og lagerstyringen. Når en utstedelse genererer en kostnad mot en kostnadskonto, må den også oppgi en motkonto for import til hovedboken.

  • Hvilke filtre som brukes ved valg av transaksjoner som skal overføres. Disse filtrene bestemmer parameterne som er nødvendige i Where-setningen på HB-prosessdefinisjoner-skjemaet. Filtrene er avhengige av mange av variablene som er nevnt i denne delen.
  • Hvilken detaljert informasjon om en transaksjon som skal registreres i bilaget, som f.eks. arbeidsordrenummer, artikkelnummer og/eller aktivumnummer. Denne informasjonen vil bli brukt i Destinasjonsoppdatering-setningenHB-prosessdefinisjoner-skjemaet. Det åpne grensesnittet for bilagsimport gjør at transaksjonsspesifikke data lagres i referansefeltene. Referansedataene kan være en del av prosessen og den tilhørende transaksjonsgruppen.